9 april 2010

Werk van kunstenaars uit Velp, Zwolle en Kampen in het Kunstpunt

Categorie: Algemeen.    2.780 keer gelezen.

De komende vier weken zal er in het Kunstpunt een expositie gehouden worden door drie kunstenaars die niet in Dalfsen wonen.

Postkantoor-Dalfsen(1555)wr.jpgFoto: Kunst om Dalfsen

Gezien het weekend van 1 en 2 mei waarin er in de gemeente Dalfsen een kunstroute zal plaatsvinden, was het moeilijk om kunstenaars uit Dalfsen te vinden om te exposeren. De meeste nemen n.l. deel aan het weekend en hebben daardoor hun werk niet beschikbaar. Er hebben zich echter drie kunstenaars gemeld uit Velp, Zwolle en Kampen. Het zijn: José Braam, Nies den Engelsen en Michel van Mierlo.

José Braam
José, geboren in Dalfsen, heeft zich de laatste 20 jaar ontwikkeld tot een veelzijdig vormgever. De unieke vormen die zij vanuit de klei opbouwt, de rijke kleurschakeringen die zij daarop aanbrengt, heeft menigeen in vervoering gebracht. Welhaast metaalaandoende objecten, de serie kikkervazen, wandobjecten en gezichten ingekrast op allerlei opgebouwde objecten. Bezoek haar website en laat U verrassen: www.josebraam.nl.

Nies den Engelsen
Nies was tot voor kort tekenleraar aan het Greijdanus te Zwolle. Zijn voorkeur gaat vooral uit naar het maken van linoleumsneden. Scherpe, duidelijke, meestal frontaal gedraaide vormen met eenvoudige vlakken. Hij gebruikt voor een lino slechts 2 of 3 platen linoleum. Bij het drukken is het dan altijd weer een verrassing welke kleur er ontstaat als hij verschillende kleuren over elkaar druk Architectonische vormen hebben hem altijd geboeid. Zijn motieven vindt hij meestal in zijn directe omgeving.

Michel van Mierlo
Michel laat zich niet graag in een keurslijf drukken. Als hij begint aan een schilderij is er geen einddoel. Kunst ontstaat gaandeweg. Typerend voor zijn werk is het gebruik van Mixed Media: verschillende verfsoorten en materialen zoals acryl, spuitbussen, zand en aluminiumfolie. Naast schilderijen vind je in zijn collectie dan ook meerdere reliëfs. Hij maakt veel gebruik van zwart-en zilver tinten. In combinatie met een contrast kleur.

Het belooft een boeiende tentoonstelling te worden en we hopen dan ook dat vele bezoekers de weg naar ons Kunstpunt zullen weten te vinden. De tentoonstelling is geopend in de periode van donderdag 15 april tot en met zaterdag 8 mei op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Namens de werkgroep, Marja van Oorschot, Luc v.d. Maaten, en Martha Frets.

Bron: galerie het Kunstpunt in Dalfsen – 9 april 2010

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image