микрозаймы

9 april 2015

Warme ontvangst voor onze ‘bevrijders’

Categorie: Harry Woertink.    1.140 keer gelezen.

Vlaggen, oranjeballonnen, veel gejuich en geklap van de toeschouwers aan de kant van de straat. Het overkwam het legioen aan legervoertuigen dat ook Ommen aan deed.


Scholieren van Nieuwebrug juichen onze bevrijders toe. Als een rijdend museum passeert een militaire colonne, zoals dat 70 jaar geleden ook gebeurde om Oost- Noord Nederland te bevrijden.
Foto’s: Harry Woertink

Als een rijdend museum passeerden tientallen oude legervoertuigen Ommen. De tocht was gelijk aan 70 jaar geleden toen militairen uit verschillende landen Oost- en Noord Nederland kwamen bevrijden van de Duitse bezetting. Bij de Nieuwebrug aan de Regge wachtten de ‘bevrijders’ een warm onthaal van de leerlingen van de gelijknamige basisschool. Ze waren uitgelopen om de militaire colonne toe te zwaaien met vlaggen, ballonnen en een vlag met de Nederlandse leeuw.

Ook in Ommen was op de Vechtbrug grote belangstelling om de oude legervoertuigen langs te zien komen. Diverse toeschouwers hadden klapstoeltjes meegenomen. De colonne kwam vanuit Lemele en reed via de Julianastraat in Ommen richting Witharen om in Balkbrug te eindigen met een militair kampement. Vrijdag rijdt de colonne verder richting Westerbork om zondag te eindigen in Groningen.

De tocht begon op 27 maart in Groesbeek en is opgezet als herdenkingstocht The Final Push georganiseerd door Keep Them Rolling, de vereniging van verzamelaars van legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. In zes plaatsen langs de route slaat ‘het leger’ een militaire bivak op.

Bron: Harry Woertink – 9 april 2015

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image