14 maart 2012

Streekmuseum en Vinkennest in actie

Categorie: Algemeen.    1.482 keer gelezen.

Het Streekmuseum en Peuterspeelzaal ’t Vinkennesten doen mee aan NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligers actie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

IMG_3407(1555)ws.jpgFoto: OudOmmen
Het Streekmuseum in Ommen

Op vrijdag 16 maart starten vanaf 10.00 uur enthousiaste vrijwillig(st)ers bij het Streekmuseum Ommen met de actie. Gezamenlijk steken de vrijwillig(st)ers de handen uit de mouwen om de buitenboel op te fleuren met een mooie plantenbak bij de ingang en vaste planten in de tuin. Daarvoor heeft het museum een budget van 500 euro ontvangen. Ook wordt deze dag benut om het tolhuis bij het museum een grote schoonmaakbeurt te geven. Rond 13.00 uur wordt de innerlijke mens versterkt door pannenkoeken die bij het Streekmuseum worden gebakken. Wie op vrijdag 16 maart mee wil helpen kan zich aanmelden bij beheerder Harold Dokter tel. (0529)453487 of info@museum-ommen.nl.

Op 16 en 17 maart wordt iedereen uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken voor een maatschappelijke organisatie. Bij ’t Vinkennest gaan vrijwilligers muren sausen, een extra bergruimte maken en als er tijd over is een mooie wigwam maken op de speelplaats. ‘t Vinkennest ziet NL Doet als een goede gelegenheid om klussen op te geven zodat juist dat beetje extra gedaan kan worden waar ze normaal gesproken niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de vrijwilligers die zich aanmelden voor deze klus, zich betrokken gaan voelen bij het peuterspeelzaalwerk in de Vinkenbuurt. Mensen die in actie willen komen met vrienden, collega’s of hun vereniging kunnen zich nog aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij ‘t Vinkennest.

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image