6 november 2009

Verzameling gedichtenboekjes Martha Aitink in Bibliotheek Lemele

Categorie: Algemeen.    11.706 keer gelezen.

In de bibliotheek aan de Kerkweg in Lemele is de verzameling gedichtenboekjes van Martha Aitink tentoongesteld. Het zijn vooral spirituele gedichten van Toon Hermans, Phil Bosmans en Nel Benschop. Maar ook is er de bloemlezing Dit is wat ik gevonden heb; de poëzie van Overijssel en gedichten in de streektaal.

liggen-int-gras.JPGAfb.: Bibliotheek Ommen
nbeetje.JPGOver de aanleiding om een verzameling gedichten te beginnen schrijft Martha Aitink in het begeleidende gastenboek het volgende: “De reden van het sparen ( van de gedichten) is ontstaan na het overlijden van mijn man ‘Herman Aitink van de bieb’. Wij vonden in zijn portemonnee een gedichtje met de titel:

’n Beetje

Het bleek van Toon Hermans te zijn. Wij namen aan dat hij het toepasselijk vond op zijn laatste jaren en hebben het gebruikt voor de kaart en advertentie. Toen is voor mij het sparen begonnen met Liggen in het gras van Toon Hermans en de rest volgde”.

Veel gedichtenboekjes heeft Martha Aitink cadeau gekregen en ook zelf mag ze graag een gedichtenboekje cadeau doen aan anderen. Soms is dat een boekje uit haar verzameling, een andere keer een nieuw boekje.

De gedichten zijn tot 3 december tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen. De openingsuren van de bibliotheek zijn op maandag van 14.30 – 17.30 uur en op donderdag van 14.30 – 20 uur.

Bron: Bibliotheek Ommen – 6 november 2009

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image