микрозаймы

11 maart 2011

Taxatie / inkoopmiddag van oude boeken en ansichtkaarten

Categorie: Boeken & Tijdschriften.    3.727 keer gelezen.

Woensdag 23 maart van 13.00 – ca. 16.00 uur opent Cafe restaurant De Wildzang, Stationsweg 31 weer haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam.

 Foto: Antiquariaat A.C. Molendijk
Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam.

Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude albums met foto’s etc. zijn welkom. Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken, bijbels die op originele wijze gerestaureerd zijn. Voor restauratie kan een afspraak gemaakt worden. De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Voor taxatie wordt 3,- euro per persoon gevraagd. Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. De taxatiemiddag vorig jaar in Ommen was een succes. Inmiddels heeft Arie Molendijk er bijna 1000 taxatiedagen op zitten. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar.

Plaats: OMMEN, Cafe restaurant De Wildzang, Stationsweg 31. Tel. 0529 452045.
Datum en tijd: Woensdag 23 maart van 13.00 – ca. 16.00 uur.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk. Tel 010 4667164 of 06 51950097. info@molendijkboeken.nl (niet voor taxaties).

Bron: Antiquariaat A.C. Molendijk – 11 maart 2011

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image