микрозаймы

12 april 2007

Symposium Streektaal en de Media

Categorie: Historische Kring Ommen.    1.456 keer gelezen.

“Streektaal en de Media” is vrijdagmiddag 20 april het thema van een symposium in de Caroussel in Ommen. Het SONT (Streektaal Organisatie Nedersaksisch Taalgebied) is de organisator van deze bijeenkomst.

sont.jpg

Uitgenodigd zijn onder andere leden van de Eerste en Tweede Kamer uit het Nedersaksisch taalgebied, provinciale besturen van Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland en streektaalorganisaties. De bijeenkomst begint ‘s middags om half twee en wordt geopend door SONT-voorzitter Arend ten Oever, oud-burgemeester van Ommen. Het SONT maakt zich sterk voor de erkenning van de Nedersaksisch taal. Tijdens dit symposium geven regionale omroepen in het Nederlands deel van het Nedersaksisch taalgebied hun visie over de rol die zij kunnen hebben bij het bevorderen en hegt instandhouden van het Nedersaksisch. Aanwezig zijn vertegenwoordigers van de RTV’s Oost (Overijssel), Fryslân (Friesland), Noord (Groningen) en Drenthe.

Met deze bijeenkomst wil SONT kennis en ervaring benutten om aan de ene kant regionale omroepen te voeden met ideeën en mogelijkheden en aan de ander kant de streektaalorganisaties een handreiking bieden hoe radio en televisie ingezet kunnen worden bij de promotie van de streektaal.

Bron: HKO97.nl

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image