микрозаймы

12 september 2014

St. Bernardusschool te gast in het Streekmuseum

Categorie: Monumenten.    1.649 keer gelezen.

In het kader van de open Monumentendag waren vrijdagmorgen 12 september groep 7 en groep 8 te gast in het streekmuseum Ommen om het thema van dit jaar, “Op Reis”, kracht bij te zetten.

 St. Bernardusschool te gast in het Streekmuseum.
Foto: Streekmuseum Ommen, voor meer foto’s zie artikel op de site van het Streekmuseum.

Na ze welkom te hebben geheten kreeg iedere leerling een formulier waarop ze moesten invullen welke voorwerpen in het museum met reizen te maken hebben. Heel enthousiast gingen ze het museum en het tolhuis door op zoek naar deze voorwerpen. Na een klein uurtje zoeken waren een heleboel voorwerpen gevonden en was het tijd om weer te verzamelen in de zaal van het museum.

De ingevulde formulieren konden worden ingeleverd. De drie leerlingen die de meeste voorwerpen gevonden hebben krijgen een prijsje, ter beschikking gesteld door de stichting Open Monumentendag. Vanuit het museum krijgt iedere leerling een oorkonde met hun naam en de tekst “Door het succesvol onderzoeken en beschrijven van een museaal voorwerp, bewezen te beschikken over historisch talent.” Deze ochtend was een groot succes, en zeker voor herhaling vatbaar.

Bron: Streekmuseum – 12 september 2014

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image