13 september 2006

Snuffelend door Huize Beerze

Categorie: Landgoederen.    6.322 keer gelezen.

BEERZE – Het buitenhuis van Landgoed Beerze was zaterdag de grote trekker van de Open Monumentendag in Ommen. ‘Beerze, een beschermd dorpsgezicht’, was het thema van de monumentendag, dit jaar voor de twintigste keer zowel landelijk als plaatselijk gehouden.

ommer-nieuws0004.jpg Foto: Ommer Nieuws
Mevrouw Van Amelsfoort leidt de bezoekers rond door Huize Beerze.

Altijd was Huis Beerze een onneembare vesting, maar sinds kort is het pand eigendom van mevrouw Van Amelsfoort, directeur van een slankclub. Zij zette zaterdag alle kamers open van het fraaie stulpje midden in de bossen van Beerze.

De bezoekers waren onder de indruk. Met het openbreken van muren en verandering van het interieur waarbij oorspronkelijk delen weer zichtbaar zijn geworden, ademt het landhuis weer een adellijke sfeer uit van een eeuw geleden. ‘Huize Beerze komt weer in beweging met grote en kleine evenementen’, kondigde de huisbazin tijdens de rondleiding aan. “Komen er dan ook bussen?”, vroeg een bewoner van Beerze zich bezorgd af.

De nieuwe eigenaresse kon Beerze geruststellen: “We willen hier rust, dus geen bussen.” De Open Monumentendag werd officieel geopend met het hijsen van de open monumentendagvlag bij camping Roos. In zijn openingsspeech roemde burgemeester Arend ten Oever de trots van de Beerzer bevolking die graag hun buurtschap laten zien, waar de paden altijd geharkt zijn en het overal netjes is. Leida Bruins van de organiserende stichting zei dat het goed is om het bijzondere hiervan in te zien.

Bron: Ommer Nieuws – 13 september 2006

1 Reactie »

• • •

1 reactie »