29 oktober 2008

Site OudOmmen uitgebreid

Categorie: Ommer Nieuws.    1.636 keer gelezen.

Ommen – Vanaf 1 november 2008 is het niet meer noodzakelijk om een bezoek te brengen aan het archief van de Gemeente Ommen om te zoeken naar oude afbeeldingen van bijvoorbeeld de eigen woonomgeving.

Foto: OudOmmen
Het fotoarchief van de gemeente Ommen is vanaf 1 november toegankelijk via de website www.OudOmmen.nl.

Vanaf dat moment is n.l. de basis van het fotoarchief, dat bestaat uit een verzameling van ruim 3500 fotokaarten (met ca. 4000 foto’s) toegankelijk via de website www.OudOmmen.nl. Elke fotokaart bevat één of meer (oude) afbeeldingen met, voor zover bekend, een korte beschrijving en de datum (het jaar) van de opname. Het online fotoarchief is in principe voor iedereen toegankelijk, maar uit privacy overwegingen is de toegang enigszins afgeschermd. Bij het aankiezen van het fotoarchief dient n.l. een wachtwoord te worden ingevoerd dat kan worden aangevraagd via mail (info@OudOmmen.nl) en maximaal twee maanden geldig is.

Fotoarchief Gemeente Ommen “online”
Abonnees op de (gratis) tweemaandelijkse nieuwsbrief “’t Zuute Plassie” krijgen het wachtwoord automatisch toegestuurd en kunnen bovendien foto’s in een hoge kwaliteit aanvragen voor eventuele afdrukken op papier. Om een gemakkelijke relatie te leggen met het origineel en/of ander archiefmateriaal komt de indeling en nummering van de fotokaarten op de site overeen met die van het archief zelf. Door deze uitbreiding is het aantal (oude) afbeeldingen op de site OudOmmen.nl in één klap meer dan verdubbeld. De maand oktober stond ook al in het teken van een belangrijke uitbreiding van de site, n.l. door de toevoeging van een aantal unieke videofilmpjes van diverse activiteiten in Ommen en omgeving halverwege de vorige eeuw. Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen op de site kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief of regelmatig de rubriek “Laatste wijzigingen” op de site bezoeken.

Bron: Ommer Nieuws – 29 oktober 2008

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image