микрозаймы

16 juli 2007

Sallandse markten Streekmuseum weer van start

Categorie: Historische Kring Ommen.    1.970 keer gelezen.

Bij het Ommer Streekmuseum is maandagavond 16 juli de eerste Sallandse markt van start gegaan. Dit zomerseizoen staat het museum in de molen en tolhuis zes maandagavonden van 17.00 tot 21.00 uur volop in de kijker met creatieve en historische ambachten.

De ambachtelijke touwslager doceert op de lijnbaan

Zowel binnen als buiten het museum is er van alles te beleven. De bezoekers kunnen kennismaken met demonstraties van historische ambachten en creatieve kunstvormen. Zo weet iemand van conservenblikjes miniatuurmeubeltjes te maken. Op het oude weefgetouw in het tolhuis worden met moderne weefsels stof geleverd voor een modern vestje. Er is huisvlijt te zien zoals gebreide sokken en mutsen. Ook is er aandacht voor Sallandse klederdracht en ontbreekt een stoelenmatter niet. Kinderen mogen zelf een pannenkoek bakken of de pottenbakker assisteren met het maken van kunstwerk van klei.

Ondanks dat het toeristenseizoen nog goed op gang moet komen spreekt museumbeheerder Henk Soer van een goede start. De Sallandse markten zijn er ook naast de normale openingstijden van het museum “Op maandag zijn maar weinig activiteiten in de regio. De toerist wil elke dag vermaakt worden”, aldus Soer. “Natuurlijk biedt het museum met het streekeigen karakter van Ommen en omgeving voldoende om een paar uurtjes leuk vermaakt te worden. Maar met bijzondere activiteiten komt het publiek makkelijker over de drempel”.

De Sallandse markten zijn er nog tot en met 21 augustus. Het streekmuseum is te vinden in de molen aan Den Oordt 7 in Ommen. De openingstijden van het museum zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 13.00 tot 16.30 uur.

De steenslijper slijpt:
De steenslijper slijpt

De Sallandse markten zijn er voor jong en oud:
De Sallandse markten zijn er voor jong en oud

De imker is er met een zogeheten observatiekast inclusief de koningin:
De imker is er met een zogeheten observatiekast inclusief de koningin

De pottenbakker wordt op de vingers gekeken:
De pottenbakker wordt op de vingers gekeken

Albert van ’t touw, de nieuwe touwslager van Ommen krijgt assistentie bij het maken van springtouw voor de jeugd:
De nieuwe touwslager van Ommen krijgt assistentie

Tekst en foto’s: Harry Woertink

Bron: HKO97.nl

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image