19 april 2007

Reünie Dr. A.C. van Raalteschool geslaagd

Categorie: Jubilea.    10.316 keer gelezen.

Oud-leerlingen van de zesde klas van de Dr A.C. van Raalteschool in Ommen kwamen weer bij elkaar op het schoolplein waar ze 47 jaar geleden elkaar dagelijks troffen. Door het prachtige weer konden op het schoolplein de vele belevenissen van vroeger worden uitgewisseld.

De klasgenoten uit 1959/1960 op 14 april 2007 weer bij elkaar

De reünisten verzamelden zich bij het dr. AC van Raaltegebouw. Graag had men hier de reünie gehouden maar de school is tegenwoordig als woonvorm in gebruik. Van hier ging men naar de school De Maat aan de Baron van Fridaghstraat waar de happening gehouden werd. Na ontvangst met koffie en cake opende Minke Koster, initiatiefneemster van deze reünie, met een woord van welkom de bijeenkomst. Er werd door haar stilgestaan bij het feit dat vier oud-klasgenoten overleden zijn.

Ondanks dat ieder een naamplaatje had opgeplakt was het wel eens moeilijk sommige aanwezigen te herkennen. Dat is niet zo verwonderlijk als je elkaar na 47 jaar niet meer hebt gezien. Bovendien bestond de klas uit 58 leerlingen verdeeld over diverse lokalen. Veel foto’s, waaronder een grote klasfoto van de zesde klas van het schooljaar 1959- 1960, hingen aan de muur. Sommige klasgenoten hebben adressen, telefoonnummers en E-mail adressen uitgewisseld om privé nog weer eens nader contact te maken.

Na een heerlijk Chinees buffet werd de dag afgesloten. Iedereen kreeg een herinnering mee naar huis: deze was samengesteld uit zo’n 50 A4tjes die de oud-klasgenoten zelf hadden gemaakt. Er is met volle teugen genoten en men ging met een voldaan gevoel naar huis. De reüniecommissie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Welkom klasgenoten: (klik op foto’s voor vergroting)

Minke Koster spreekt:

De zesde klas in 1960 van de Dr. A.C.van Raalteschool in Ommen:
De zesde klas in 1960 van de Dr. A.C.van Raalteschool in Ommen

bovenste rij: meester Damminga, Albert Horsman, Albert Makkinga, Henk Marsman, Dinie Bins, Albertha Horsman, Gerry Geerts, Jenny Makkinga, Riek Wermink, Tonny Mulder en Froukje Makkinga
middelste rij: Gijs Beekhuis, Gerry Veurink, Toos Steen, Alize Nauta, Minke Koster, Wilhelmien van Lohuizen, Annie Grootens, Jentje Welink, Annie Timmerman, Gea Warner en Janny Hengelaar
voorste rij: Albert Jan Frijlink, Henny Makkinga, Mien Lammerink, Hendrik Timmerman, Hendrik Veurink, Reint Dragt, Remmelt Wassens, Jan Ophof en Gerrit Hengelaar.

Tekst en foto’s: Reint Dragt

Bron: HKO97.nl

2 Reacties »

• • •

2 reacties »