30 juni 2014

OudOmmen zoekt fotograaf voor "OudOmmen / NieuwOmmen"

Categorie: Harry Woertink.    1.533 keer gelezen.

OMMEN – Wie wil zien hoe Ommen er vroeger er uit heeft gezien en dat wil vergelijken met de huidige situatie, kan hiervoor ook terecht op de website OudOmmen.nl.

 De Bermerstraat in het fotoalbum “OudOmmen / NieuwOmmen.
Afb.: OudOmmen

Deze website met historisch (foto)materiaal over Ommen en omgeving heeft sinds deze week een nieuw fotoalbum aan haar website toegevoegd met de naam: “OudOmmen / NieuwOmmen”. Aan de hand van samengestelde foto’s van toen en nu, precies op dezelfde plaats genomen, is te zien wat er in de loop van de jaren in het straatbeeld van Ommen is veranderd. De eerste vijftien “nu” foto’s zijn in 2012 gemaakt door de Ommerse Dianne Poortier. “Een bijzondere prestatie als je bedenkt dat het gezichtsvermogen van Diana zeer beperkt is. Door een verdere verslechtering van haar ogen is ze helaas niet meer in staat hier mee verder te gaan. Daarom is OudOmmen op zoek naar een fotograaf die een vervolg wil maken op deze rubriek, waar Dianne zo enthousiast mee is begonnen”, aldus Tjeerd de Leeuw van de stichting OudOmmen.nl.

Fotoarchief Gemeente Ommen
Vanaf deze week is het fotoarchief van de Gemeente Ommen (FAGO) openbaar toegankelijk via OudOmmen.nl. Vaste bezoekers van OudOmmen.nl hadden vanaf november 2008 al toegang tot het FAGO, die op verzoek van de Gemeente Ommen tot dusver alleen via een wachtwoord (vermeld in ’t Zuute Plassie) toegankelijk was. Bijna een jaar heeft het gekost om het gehele fotoarchief van ruim 3500 fotokaarten met ca. 4000 afbeeldingen te digitaliseren. Met als doelstelling om zoveel mogelijk archiefmateriaal op eenvoudige wijze voor iedereen toegankelijk te maken is de stichting OudOmmen.nl erg ingenomen met het openbaar toegankelijk maken van het FAGO.

Afbeeldingen in groot formaat
Ook in ander opzicht is de toegankelijkheid van archiefmateriaal op OudOmmen.nl verruimd. De afbeeldingen in het album gedeelte van de site (Gallery3) zijn nu namelijk door iedereen in groot formaat te bekijken. De ruim 4000 afbeeldingen van het hierboven genoemde FAGO worden in een formaat van 1000 pixels gepresenteerd. De andere (ruim 3000 stuks) historische album-afbeeldingen in Gallery3 worden in een nog groter formaat (1600 pixels breed en/of hoog) getoond. Behalve op de website is OudOmmen ook te volgen op Facebook en Twitter. Beide sociale media worden beheerd en onderhouden door Miny Vroegindewey, één van de vrijwilligers bij de Stichting OudOmmen.nl. Daarnaast geeft OudOmmen.nl de digitale nieuwsbrief “’t Zuute Plassie” uit met allerlei informatie over de geschiedenis van Ommen. Deze twee maandelijkse nieuwsbrief wordt gestuurd aan bezoekers van de site die zich hiervoor hebben aangemeld en ook aan sponsors, donateurs, vrijwilligers en medewerkers van de stichting OudOmmen.nl.

Bron: Harry Woertink – 30 juni 2014

2 Reacties »

• • •

2 reacties »