микрозаймы

7 augustus 2008

Oud Hollandse markt afgesloten met groots jubileumfeest

Categorie: Harry Woertink.    1.592 keer gelezen.

Na zes geslaagde markten per vakantieseizoen zit het er na gisteravond 6 augsutus weer op: de oud Hollandse markten in Lemele.

wasdag.jpgFoto Stichting ’t Lemels Arfgoed
‘Wassen met de hand’ op de oud-Hollandse markt in 2007.

Veertig jaar geleden opgezet om de toeristen te vermaken is het wekelijkse evenement rondom de dorpskern een geliefd uitstapje voor toerist en andere belangstellenden uit de hele regio. Het veertig jarig bestaan van de oud Hollands markt is dan ook afgesloten met een groots jubileumfeest in de openlucht op de kruising Lemelerweg, Kerkweg, Korteveldsweg en Hellendoornseweg. Daarbij was muziek de hoofdmoot met de shantykoren De Bargzangers uit Lemele en Ons Tiedverdrief uit Haarle. Verder de Streetdancers uit Lemele, de Kleppen Bloazers uit Hellendoorn en de band Cobra. Op de oud Hollandse markt zelf waren dit keer optredens van de Line Dance Groep uit Ankum en Kunst na Arbeid uit Lemele.

Dat er voorlopig weer een eind is gekomen aan de oud Hollande markten wil volgens Henk Bennink niet zeggen dat de toeristen in Lemele zich gaan vervelen. “Er is nog genoeg te beleven voor de vakantiegangers. Er zijn prachtige wandeltochten en ook fietsen door Lemele is mooi”, aldus Bennink, behalve uitbater van café-restaurant De Driesprong ook verantwoordelijk voor de folderservice van de VVV. “De toeristen hier zitten in het groene hart. Voor ons is de oud Hollandse markt een leuke bijkomstigheid en ook voor de rest van de middenstand. Samen pikken we een graantje mee uit de ruif die de toeristen vullen. Daarom hebben de ondernemers samen met de commissie oud Hollanse markten het jubileumfeest opgezet”.

Tijdens de markt loopt Alie Stobbelaar alle kooplui nog even langs om ze te voorzien van consumptiemunten. ‘De laatste ronde’, lacht Stobbelaar, die als marktmeester verantwoordelijk is voor het welslagen van de markt. Bij de kraampjes met een of andere oude ambacht of huisvlijt reikt ze bovendien een gevulde enveloppe uit. “Een kleine bijdrage, om ze een beetje aan Lemele te binden. Het is maar een habbekrats, maar ze zijn voor ons zo belangrijk. Als we geen oude ambachten hebben, kun je de markt wel vergeten”, aldus Stobbelaar. De verantwoordelijke commissie werkt met een bescheiden budget waar ook nog eens de muziek en andere optredens van betaalt moeten worden. “Gelukkig kon Plaatselijk Belang Lemele dit keer een financiële bijdrage leveren uit het potje kleine kernen van de gemeente Ommen. Anders konden we het jubileumfeest niet bedruipen”.

Bron: Harry Woertink – 7 augustus 2008

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image