11 januari 2015

Oorlogsspullen gevraagd voor expo “Ommen 70 jaar bevrijd”

Categorie: Historische Kring Ommen.    1.377 keer gelezen.

OMMEN – Het Streekmuseum in Ommen houdt op zaterdag 24 januari een inleverdag voor spulletjes uit oorlogstijd.

 Het Streekmuseum in Ommen
Foto: OudOmmen

Medewerkers van het museum en de Historische Kring Ommen (HKO) zijn die dag tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig om materiaal aan te nemen die tijdelijk onderdeel zullen uitmaken van de gezamenlijke expositie van het museum en de HKO met als thema: “Ommen 70 jaar bevrijd”. Het museum wil op die manier stil staan bij het feit dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is begonnen en dat Nederland dan 70 jaar in vrede en vrijheid leeft. De tentoonstelling zal aandacht besteden aan diverse aspecten van de oorlog 1940-1945, zoals het verzet, kamp Erika, droppings, bombardementen en de bevrijding.

Het museum schenkt ook aandacht aan de vervolging van Joden en alle Ommer slachtoffers van het oorlogsgeweld. Deze tentoonstelling is vanaf 11 april in het Streekmuseum te zien.
Het museum doet een oproep aan de bezitters van spulletjes uit de oorlog om deze tijdelijk aan het museum uit te lenen. Wie niet in de gelegenheid is om naar de inleverdag te komen, maar wel voorwerpen beschikbaar wil stellen kan mailen met het museum: info@museum-ommen.nl waarna contact opgenomen wordt.

Bron: Harry Woertink – 11 januari 2015

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image