микрозаймы

12 juli 2010

Oogstdag met zich, combine, garsten en maalstoel

Categorie: Harry Woertink.    2.873 keer gelezen.

LEMELE – ’t Lemels Arfgoed organiseert donderdag 15 juli weer een oogstdag. Om het oude dorsen niet verloren te laten gaan wordt graan gemaaid met een zich.

Foto: ’t Lemels Arfgoed
Oogstdag in Lemele

Ook komt er een echte dorsmachine aan te pas en een oude combine. In oude stijl zal op bijna vergeten wijze het graan gemaaid, gebonden en gedorst worden.

Met een graanmaaier zal gemaaid worden, een aantal “handwerkers” hanteren de zicht en het zo gemaaide graan zal met de handen worden gebonden door mensen die dat handwerk nog beheersen.

Daarna wordt het bij elkaar gezet in garsten. Ook zal een dorsmachine demonstreren hoe het graan vroeger gedorst werd. Handdorsers vertonen hun kunsten en een maalstoel maalt het graan tot meel.

Naast dit alles zullen oude landbouwmachines, oude tractoren, etc. het geheel omlijsten. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Het programma duurt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het hele gebeuren zal plaats hebben achter de Imminkhoeve aan het Zandeinde in Lemele. (Bij slecht weer wordt het programma verschoven naar 22 juli.)

Bron: Harry Woertink – 12 juli 2010

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image