микрозаймы

10 september 2014

Onderzoek naar mogelijke samenwerking cultuurhistorische instanties

Categorie: De Darde Klokke.    1.442 keer gelezen.

OMMEN – In hoeverre kunnen Ommer cultuurhistorische instanties met elkaar samenwerken? Is een overkoepeling wellicht een juiste aanpak?

 Voorafgaande aan het overleg werd door de HVA de mogelijkheid geboden om het Kalkovenscomplex te bezichtigen. Rechts de turfboot en op de achtergrond de realisatie van een vroegere scheepshelling.
Foto: OudOmmen

Met als insteek ‘Samen staan we sterk’ passeerden deze vragen en mogelijkheden van samenwerking de revue op de bijeenkomst van vertegenwoordigers van achtereenvolgens de Gemienschop van Oll Ommer, stichting Oud Ommen.nl, Stichting Ommer Molens, Tinnenfigurenmuseum, Vereniging Ommerschans, De Darde Klokke, Natuurinformaticentrum Ommen, Historische Kring Ommen en Streekmuseum Ommen. Deze bijeenkomst werd gehouden op dinsdag 9 september 2014 in de Turfschuur van museum De Kalkovens in Dedemsvaart, onderdeel van de Historische Vereniging Avereest (HVA). Met 1750 leden en een korps van 90 vrijwilligers is Dedemsvaart een voorbeeld van hoe het in de praktijk kan. Vooral ook omdat de HVA als vereniging niet alleen een museum bestiert maar daarnaast ook nog een klein theater in de oude Gashouder. HVA-voorzitter Barend Rooseboom liet aan de hand van voorbeelden zien hoe de HVA functioneert. Voor de gemeente Hardenberg is Rooseboom bovendien voorzitter van een overkoepeling van Hardenbergse cultuurhistorische instanties. Rooseboom pleitte voor het belang van één aanspreekpunt voor cultuurhistorisch Ommen, waarbij voor de toekomst een samenwerking met de overkoepeling van Hardenberg niet wordt uitgesloten. Met aanwezige vertegenwoordigers is afgesproken dat zij de mogelijkheden binnen hun bestuur bespreken. Binnenkort wordt dan een vervolggesprek gehouden.

Voorafgaande aan het overleg werd door de HVA de mogelijkheid geboden om het Kalkovenscomplex te bezichtigen. Ook werd een kijkje genomen in de Gashouder en in de Turfboot van de HVA. Met elkaar fraai industrieel erfgoed dat nog bewaard is gebleven. Momenteel wordt bij het museum hard gewerkt aan de realisatie van een vroegere scheepshelling in combinatie met een timmermanswerkplaats en smederij.

Bron: Harry Woertink – 10 september 2014

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image