микрозаймы

19 maart 2009

Ommerschans en Van Raaltehuis op jaarvergadering HKO

Categorie: Gebouwen, Harry Woertink, Historische Kring Ommen.    1.848 keer gelezen.

OMMEN – De Historische Kring Ommen (HKO) houdt donderdag 26 maart haar jaarvergadering in het Hervormd Centrum in Ommen (aanvang 20.00 uur).

KF025a-1bwd.jpgFoto: OudOmmen
Een foto uit 1983 van het Van Raaltehuis genoemd naar predikant A.C. van Raalte (insteek rechts boven).

Behalve de gebruikelijke punten staan er twee interessante lezingen op de agenda. De plannen voor de Ommerschans worden toegelicht en de ontwikkelingen rondom het van Raaltehuisje komen aan de orde.

Ommerschans
Er zijn plannen om de Ommerschans op te knappen en de rijke historie weer zichtbaar te maken. Vertegenwoordigers van vereniging de Ommerschans hebben zich gebogen over de toekomst van het buurtschap tussen Witharen en Balkbrug. In de zeventiende eeuw was de Ommerschans een verdedigingswerk tegen de Spaanse troepen. Later diende het als strafkamp voor bedelaars. Om het gebied aantrekkelijker te maken voor toeristen zullen de grachten uitgediept moeten worden. Ook een deel van de schans zal dan hersteld moeten worden. Aan de leden van de HKO zal een en ander worden toegelicht.

Van Raaltehuis
Het bestuur van de Stichting Van Raaltehuis komt vertellen wat het belang is om het huisje aan de Dr. A.C. van Raaltestraat te bewaren en te restaureren. Gezocht wordt naar een herbestemming, waarbij onder andere gedacht wordt aan het inrichten van een museum. Dominee A. C. van Raalte (1811-1876) was betrokken bij de Afscheiding en leidde er predikanten op.

Bron: Harry Woertink – 19 maart 2009

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image