14 augustus 2010

Ommen in de Middeleeuwen !

Categorie: Algemeen.    4.296 keer gelezen.

Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus stapt u op Landgoed het Laer te Ommen honderden jaren terug in de tijd. Voor je er erg in hebt, sta je oog in oog met een ridder of jonkvrouw, wordt je toegezongen of bedrogen door een goochelaar.

 

 

U maakt kennis met vikingen, ridders te paard, soldaten, boeren, muzikanten, goochelaar, melaatsen en bedelaars of u raakt verzeilt in een zwaardgevecht. Indrukwekkend zijn ook de uilenshows en vooral de kinderen kunnen zich op velerlei manieren vermaken door het bakken van broodjes boven een houtvuur, harnassen passen, kruisboog schieten, ridderspelen, steltlopen en allerlei demonstraties. En… we hebben de enige echte middeleeuwse goochelaar in ons midden: Jannes. Aangenaam komisch en met de nodige zelfspot vermaakt hij het hedendaagse publiek.

Voor de “Soetewaeren” kunt u terecht bij Marieke Soetebier, een historisch gezin dat alle lekkernijen zelf maakt en presenteert. Uiteraard is er een middeleeuwse markt waar allerlei producten en demonstraties worden vertoond en natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht! U kunt zelfs blijven eten op de zaterdagavond: een BBQ in middeleeuwse sferen! (let op, deelname BBQ alleen op reservering)

Komt allen op zaterdag 21 en zondag 22 augustus naar Landgoed het Laer te Ommen en laat u vermaken. Zaterdag 11.00 uur tot 18.00 uur. Zondag 11.00 uur tot 17.00 uur.
Kaarten in de voorverkoop bij Albert Heijn te Ommen! Voorverkoop € 5.= per kaart. Kaartverkoop aan de kassa € 6.= per kaart.

 

 

 


 

 

 


Extra spektakel op vrijdag 20 augustus rond 18.30 – 19.00 uur.
Een drakenbootrace op de Vecht nabij Hotel restaurant de Zon! Twee middeleeuwse kampementen strijden tegen elkaar onder begeleiding van het nodige voetvolk, boeren, burgers en ridders! Vrije toegang!
Meer info: www.middeleeuwsommen.nl.

Bron: Middeleeuws Ommen – 14 augustus 2010

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image