микрозаймы

11 februari 2012

Nu te zien documentaire: “Het mysterie van de verdwenen gevechtspiloot Oberdak” op programma gemist.nl

Categorie: Boeken & Tijdschriften.    2.818 keer gelezen.

 
Ommen- Het boek “Spoor naar Woeste Hoeve, de zoektocht naar de geëxecuteerde piloot Czeslaw Oberdak”, van Richard Schuurman vertelt het verhaal over Oberdak omzwervingen op verschillende onderduikadressen, nadat hij op 30 mei 1944 een noodlanding maakte op een weiland bij Dalmsholte.

Video: http://www.uitzendinggemist.nl
Het actualiteitenprogramma Netwerk zond op 11 december 2009 de documentaire uit over het mysterie van de verdwenen gevechtspiloot Oberdak.

Na een oproep via de stichting OudOmmen.nl in 2010 sprak Schuurman met ooggetuigen van deze landing. Al in 1991 had hij uitvoerig contact met verzetsman Jan Seigers, die zich herinnerde hoe hij Oberdak had geholpen en meegenomen naar zijn huis aan de Wolfskuil in Ommen. Daarnaast vond Schuurman in het archief van de stichting OudOmmen.nl diverse bruikbare documenten over Seigers en de noodlanding van Oberdak. Het boek vervolgt met Oberdaks toevallige arrestatie bij Hoenderloo en de tragische executie bij Woeste Hoeve. Het vertelt over de zoektocht van zijn zuster, die na 1991 ook Schuurmans zoektocht werd.

Bron: Harry Woertink – 11 februari 2012

Zie ook artikel “Boek over neerstorten piloot bij Dalmsholte” op RTV Oost.

 Get Microsoft Silverlight

1 Reactie »

• • •

1 reactie »