микрозаймы

23 juli 2008

Nooit eerder vertoond, nu voor u

Categorie: Boeken & Tijdschriften.    2.384 keer gelezen.

OMMEN – De nieuwste spaaractie van Super de Boer is een heel persoonlijke. Nu eens geen voetbalplaatjes of knuffeltjes, maar sparen voor een cadeau waar je echt wat aan hebt.

ON0807230001b--.jpgFoto: Erna Ekkelkamp
Jan Veneman stelde een boekje samen met de mooiste ansichten van Ommen. Het boekje is te verkrijgen via een spaaractie bij Super de Boer.

Voor wie van nostalgie en van Ommen houdt, is het boekje ‘Ommen in oude ansichtkaarten’ een echte aanrader. Speciaal voor dit doel selecteerde kaartenverzamelaar Jan Veneman 60 ansichten, waarvan een groot deel nog nooit eerder in druk verscheen. Het boekje verbeeldt een rondwandeling door het oude Ommen, waarbij verschillende thema’s uit het dagelijkse leven aan bod komen. Het is verkrijgbaar bij Super de Boer voor twintig spaarzegels.” Een tijd geleden werd ik benaderd door een journalist uit Zuidwolde. Hij vertelde me geregeld boekjes samen te stellen over allerlei plaatsen, die vervolgens via spaaracties bij lokale winkeliers aan de man werden gebracht en vroeg me of ik mee wilde werken aan een dergelijk boekje over Ommen”, vertelt Veneman. “Daar hoefde ik geen moment over na te denken. Materiaal heb ik meer dan genoeg en bovendien leek het me een uitdaging om zoveel mogelijk kaarten te vinden die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Hierdoor is het boekje ook een mooie aanvulling voor mensen die al veel boeken over oud Ommen bezitten.” Dus spitte hij alle reeds verschenen boeken door, en slaagde erin een unieke collectie kaarten samen te stellen. Ook de bijschriften zijn van zijn hand.

“Ik heb me niet laten verleiden tot lange historische verhalen, maar gekozen voor korte pakkende teksten. Dat bleek nog een hele klus, want lang niet op elke kaart stond vermeld welke straat of wijk erop werd afgebeeld. Dus heb ik heel wat keren met mijn vrouw door Ommen gefietst om de juiste plekken te achterhalen.” Hoewel Veneman de klus met plezier heeft geklaard, is hij er zelf niet heel erg van onder de indruk. “Dit was heel erg leuk, maar waar ik van droom is een soortgelijk boek te maken over mijn geboorteplaats Beerze – Beerzerveld. En dan niet alleen, maar samen met een paar andere verzamelaars van wie ik weet dat ze heel mooi en bijzonder materiaal hebben. Wanneer dat zal gebeuren weet ik niet, maar ooit komt het ervan.”

Bron: Ommer Nieuws – 23 juli 2008


Redactie OudOmmen – zie ook artikel: Ommen in oude ansichtkaarten

1 Reactie »

• • •

1 reactie »