микрозаймы

8 september 2008

Monumentendag in Ommen in het teken van sporen

Categorie: Harry Woertink.    1.435 keer gelezen.

OMMEN – De open monumentendag in Ommen staat zaterdag 13 september in het teken van sporen. Deelnemers aan de open dag kunnen gaan speuren naar sporen aan de hand van een wandelroute door het Ommer centrum.

OM0102b--.jpgBrochure ‘Sporen van vroeger tot nu’

Het thema Sporen is gekozen om extra aandacht te besteden aan archeologie. Om het thema toe te lichten heeft de Stichting Open Monumentendag Ommen een handzame brochure uitgebracht. De brochure met routebeschrijving is verkrijgbaar bij het Streekmuseum aan Den Oordt 7 in Ommen waar ook de start van de wandelroute is. Verder bij de VVV en de Besthmener molen. De route zelf is zaterdag gratis beschikbaar bij het Streekmuseum.

Behalve het streekmuseum zijn zaterdag het Tinnenfigurenmuseum, Molen De Lelie en het Natuurinformatiecentrum geopend. Ook de deuren van de kerken in Ommen staan open voor bezichtiging. In Het Baken is een expositie van een tiental schilders, die in en rond Ommen meerdere herkenbare plaatsen op doek hebben vastgelegd. In de RK Brigittakerk wordt een rondleiding gegeven. Van 14.00 tot 15.00 uur speelt in de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat het slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria. In de Hervormde kerk zijn orgelbespelingen. Tussen 11.00 en 12.00 uur verzorgt Crescendo een muzikaal optreden in de Muziektent op de Markt. De officiële opening van de open monumentendag in Ommen is bij het Streekmuseum waar Streekmuseumvoorzitter Ted Aarents om tien uur de open monumentenvlag zal hijsen.

Bron: Harry Woertink – 8 september 2008

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image