7 oktober 1998

Met de HKO terug in de tijd: Werk in uitvoering

Categorie: Historische Kring Ommen.    2.271 keer gelezen.

Werk in uitvoering op de Markt en Julianastraat anno 1970. Om het verkeer vlotter te laten doorstromen werd bijna dertig jaar geleden de Markt opgeofferd voor de doortrekking van Rijksweg 34.

Foto HKO

De weg is altijd een belangrijke, maar gevaarlijke verkeersader gebleven. Vandaar ook dat er nu plannen in de maak zijn voor een omleiding aan de noordkant van Ommen. Met de naam Vechtstraat liep eerder de weg tussen de Vecht en het toenmalige gemeentehuis. Door de nieuwe weg aan de andere kant van het gemeentehuis te leggen kwam het gemeentehuis als het ware op een eiland te liggen. De Vechtbrug die eeuwenlang in het verlengde van de Brugstraat had gelegen, werd honderd meter in oostelijke richting verplaatst.

Voor de sloop stonden vanaf de brug tot de Burggraven aan de oostkant achtereenvolgens de woning en winkel van horlogemaker van der Kolk, de woning en vroegere bakkerij van Stevens, winkel en woning van schoenmaker Van Kesteren, winkel en werkplaats van de loodgieters Dijks en Steen, woning en winkel dames Corte en woning en bloemenzaak van Schuurman. Aan de Julianstraat de woning van Veurink. Alles viel uiteindelijk onder de slopershamer. Rechts de werkplaats van Dijks en Steen, nu HEMA. De winkel van Van der Kolk staat nog overeind. Op de achtergrond rechts zijn nog dé laatste resten te zien van het eveneens gesloopte kantongerechtsgebouw. Rond de de Konijnenbeltsmolen aan de Zwolseweg de meters hoge silo’s van de landbouwers-coöperatie. De bedrijfsactiviteiten daar hebben inmiddels plaats gemaakt voor comfortabel wonen op het appartementencomplex Molenerf.

Bron: Ommer Nieuws – 7 oktober 1998


Aanvulling webredactie OudOmmen.nl: zie ook de pagina:

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image