микрозаймы

14 maart 2012

Kwartaalblad “Ni’jluusn van vrogger” met groot familiefeest in oorlogstijd

Categorie: Boeken & Tijdschriften.    1.806 keer gelezen.

In het maartnummer van het kwartaalblad van de Historische Vereniging “Ni’jluusn van vrogger” wordt aandacht besteed aan de 5000ste inwoner van de gemeente die onlangs Abraham zag.

voorkantpalthehofb6.jpgMet zijn geboorte bereikte Nieuwleusen destijds een belangrijke mijlpaal. Het was dan ook vanzelfsprekend dat de gelukkige ouders diverse geschenken voor hun zoon kregen aangeboden. In het derde deel van een serie vertelt Margje Hendriks over haar jeugd aan Het Pad. Het gezin vertrok in de vijftiger jaren naar Canada en van daar heeft de schrijfster haar herinneringen over Nieuwleusen aan het papier toevertrouwd. Het is verbazend hoeveel zij zich tot in detail nog weet te herinneren. Zo beschrijft ze in dit deel nauwkeurig de situatie in en rondom hun kleine woning aan het Ruitenveen. Het verhaal roept veel herkenning op. Verder is in het blad te lezen dat Henk Tiemens een nieuw pak zou krijgen van onbrandbare stof en hoe het uiteindelijk toch een in Twente gekocht pak werd.

Gé Hengeveld schrijft over een groot familiefeest in oorlogstijd en Johan van Dorsten over een dagje uit met zijn vader. Toen ze tegen twaalf uur ’s nachts pas thuis kwamen, kregen ze van moeder de vrouw behoorlijk de kous op de kop. Waarom het zo laat werd, leest u in zijn dialectverhaal. Ook is een verhaal opgenomen van de in Den Hulst geboren en destijds landelijk bekende prof. Jan Waterink. Hij schrijft in “De parabel van olde Albert” over een koeherder en zijn kudde. Vanwege het 100 jarig bestaan van de Bijenhoudersvereniging Nieuwleusen en omstreken is een tweede deel van een algemeen verhaal over bijen en bijenhouders te lezen. In het volgende nummer zal aandacht aan de geschiedenis van deze honderdjarige worden besteed.
Losse nummers van het kwartaalblad zijn tijdens de openingsuren te koop in museum Palthehof (vanaf 6 april) en bij de boekhandels De Blijde Boodschap en The Read Shop in Nieuwleusen.

Bron: Museum Palthehof – 14 maart 2012

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image