12 december 2007

Krishnamurti en de Sterkampen op TV

Categorie: Krishnamurti.    6.754 keer gelezen.

OMMEN – De belangrijke plek die Krishnamurti en de Sterkampen Ommen in de nationale geschiedenis innemen blijft de media interesseren.

Foto: Streekmuseum Ommen

Zowel de VPRO als de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) hebben documentaires laten maken waarin deze geschiedenis weer verteld wordt. De BOS brengt de geschiedenis van het Boeddhisme in Nederland in kaart.

Op zondag 16 december verschijnt deel 1 op Nederland 2 van 12.00 – 12.30 uur. Info: www.buddhistmedia.com. De VPRO maakt een serie over ‘Plaatsen van herinnering’. Deze week worden opnamen gemaakt, die mogelijk voor het eind van dit jaar al op het Geschiedeniskanaal te zien zijn. De serie zelf is ook te zien op www.plaatsvanherinnering.nl.

In beide documentaires zal aandacht geschonken worden aan diverse plekken in Ommen die nog aan deze tijd herinneren en wordt medewerking verleend door onder andere mevrouw Oudshoorn. De website www.Krishnamurti-in-Ommen.nl met daarop foto’s en overig materiaal uit de tijd dat in Ommen wereldgeschiedenis werd geschreven, wekte de belangstelling van de tv-makers.

Bron: Ommer Nieuws – 12 december 2007

2 Reacties »

• • •

2 reacties »