18 maart 1998

Koningin bezoekt Ommen

Categorie: Algemeen.    6.889 keer gelezen.

OMMEN – Ommen beleeft dinsdag 24 maart Koninginnedag.
Hare Majesteit de Koningin Beatrix doet die dag de Vechtstad aan in het kader van haar werkbezoek aan de provincie. Koningin Beatrix is van tien over twee tot tien voor drie ’s middags te gast in Ommen waar ze een bezoekje zal brengen aan het Streekmuseum.

Tolhuis21-.jpg

In het Streekmuseum, gevestigd in het tolhuis de molen aan Den Oord is hard gewerkt om alles pico bello te laten uitzien.
Ter gelegenheid van de viering van Ommen 750 jaar stadsrechten heeft het streekmuseum iedere maand thema-exposities.
In maart staan Scouting en de Orde van de Ster van het Oosten met Krishnamurti in de schijnwerpers.

File-foto-0001-.jpg Foto Historische Kring
In 1950 bracht Koninging Juliana een bezoek aan Ommen ter gelegenheid van een evenement van de Padvinderij. Hier wandelt ze op de Voorbrug met achter haar premier Ca/s namens het Kabinet.

Beide organisaties waren 75 jaar geleden grondlegger van het toerisme in Ommen. In 1950 en in 1960 bezocht Koningin Juliana bijeenkomsten van de Padvinderij in Ommen. In de expositie van het Streekmuseum wordt aan die bezoeken aandacht besteed. Dankzij het Scouting Museum heeft Streekmuseum Ommen uniek expositiemateriaal kunnen lenen, die ook door het publiek te zien is. Na het vertrek van de Koningin staan de deuren van het museum tot 21.00 uur wagenwijd open en wordt elke bezoeker getrakteerd op een gratis kopje koffie.

Na Ommen gaat de Koningin naar Gramsbergen, waar de bevolking een impressie geeft van het lokale culturele leven; Vervolgens begeeft de stoet zich naar Hardenberg, waar Beatrix informatie krygt over het Vechtdalproject, waarin op verschillende terreinen wordt samengewerkt met onder ander de Duitse lokale overheden. Voor haar komst naar Ommen wordt ’s morgens een bezoek gebracht aan Rijssen, Nyverdal en Den Ham. In Rijssen laat de Koningin zich informeren over een arbeidsmarktproject voor moeilijk lerende jongeren. Voor Nijverdal staat een bezoek aan de textielfabriek Nijverdal/Ten Cate op ht programma en in Den Ham wordt de nieuwe manege bezocht van ruitersportvereniging De Bosruiters.

Voordat de Koningin in Ommen arriveert wordt een lunch gebruikt in restaurant De Klomp in Vilsteren. Hier komt een speciale lunch met streekeigen producten op tafel. Daarna komt het gezelschap per bus uit Vilsteren om op 14.10 uur te arriveren op de Vechtbrug. Hier stapt de Koningin uit om naar het Streekmuseum te wandelen. Om tien voor drie vertrekt het Koninklijk gezelschap richting Gramsbergen.

Bron: Ommer Nieuws – 18 maart 1998

1 Reactie »

• • •

1 reactie »