13 oktober 2010

Kijkje nemen op landgoed Vilsteren

Categorie: Monumenten.    2.211 keer gelezen.

Vilsteren – Altijd al meer willen weten over het reilen en zeilen van een landgoed en over de geschiedenis van landgoed Vilsteren?

 Foto: OudOmmen.nl
De “Kurketrekker” in Vilsteren in 1915.

Op zondag 17 oktober geeft directeur-rentmeester van Landgoed Vilsteren Hugo Vérnhout een lezing en een excursie over het ruim duizend hectare grote Landgoed Vilsteren. Hij geeft hierbij antwoord op vragen over het ontstaan van het landgoed, hoe er in de loop der tijden is ingespeeld op de ontwikkelingen van buiten af, hoe daar nu mee wordt omgegaan en hoe het landschap van het landgoed is opgebouwd. Ook is er ruimte om vragen te stellen over de natuur, de cultuurhistorie, de landbouw en bijvoorbeeld de unieke relatie tussen landgoed en de gemeenschap Vilsteren.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur met eerst een lezing in het landgoedcentrum. Daarna is er een excursie van circa 5 kilometer. Onderweg wordt uitleg gegeven over onder meer de Kluizenaarshut, de Kurkentrekker, de Theekoepel, de Historische Buitenplaats. De kosten zijn 5 euro per persoon. In verband met de organisatie moeten belangstellen zich vooraf opgeven via info@ landgoed-vilsteren.nl. Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Week van de geschiedenis. Meer informatie staat op www.landgoedvilsteren.nl

Bron: Ommer Nieuws – 13 oktober 2010

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image