19 april 2006

Jagers op mooiste plek: stem op het Varsenerveld

Categorie: Natuurgebieden.    6.362 keer gelezen.

Ommen – Speciaal voor de tv uitzending van ‘De mooiste plek van Nederland’ hees Henk Ruiter zich afgelopen week in een berenvel. Hiermee maakt hij duidelijk dat 10.000 jaar geleden al mensen rondliepen in het Varsenerveld, tussen de rendieren en de herten.

Jagers-1a.jpg

Zaterdag 22 april staat het Varsenerveld centraal in het NCRV-programma ‘De mooiste plek van Nederland’. De uitzending begint om 17:05 uur.
Speciaal voor de cameraploeg van de NCRV onderging Henk Ruiter zijn verkleedpartij. De afgelopen weken heeft Henk intensief campagne gevoerd voor zijn mooiste plek. Hij bedacht een slogan voor Varsenerveld (‘Waar Molina Erica vergat, bloeit nu de heidekartelblad’) en organiseerde hij een muzikaal optreden.
De resultaten van zijn opdrachten zijn, in beeld en geluid, te bekijken op de website www.demooisteplek-nl.

Tijdens de uitzending op 22 april gaat Henk de strijd aan met twee andere genomineerde mooie plekken in Nederland: de Eilandspolder in Noord-Holland en de Oisterwijkse Bossen in Noord-Brabant.
De televisie-uitzending wordt gepresenteerd door Mieke van der Weij en Erwin Kroll.
Een belangrijke rol daarbij heeft de kijker, die tijdens de uit zending per telefoon zijn voorkeurstem kan uitbrengen.
Op telefoonnummer 0909-0372 (45 cpm) kunnen kijkers hun voorkeur voor Varsenerveld doorgeven.

Varsenerveld is het restant van een eens onmetelijk dreigde dicht te groeien tot bos.
“Met die 25.000 euro die ik kan winnen wil ik onder andere het gebied uitbreiden en een stichting voor duurzaam natuurbeheer van het Varsenerveld oprichten”, aldus Henk Ruiter.
Henk Ruiter is te horen in de uitzending van het NCRV-radioprogramma Plein Publiek op woensdag 26 april (Radio 747,09.30 uur).

Bron: Ommer Nieuws – 19 april 2006

1 Reactie »

• • •

1 reactie »