микрозаймы

30 april 2015

Iris Verhoeven: Mijn opa heeft in Kamp Erika gevangen gezeten (2)

Categorie: Harry Woertink.    1.743 keer gelezen.

 Het gevangenenkamp Erika op de Besthmenerberg was van 1941 – 1945 een plek van ontberingen, pijn, vernedering en heel veel leed.

Het herdenkingsmonument(tje) van het vergeten Kamp Erika.
Foto: Harry Woertink

Erika bestond al vóór de Tweede Wereldoorlog, maar dan als Sterkamp van de theosofische beweging Orde van de Ster van het Oosten met Krishnamurti. In 1940 viel het kamp in Duitse handen.

Enkele maanden terug is de werkgroep Tweede Wereldoorlog van de HKO benaderd door Iris Verhoeven. Een 19 jarige studente journalistiek op de Hogeschool in Utrecht. Door de werkgroep is zij van meer informatie voorzien, met name ook over de aanwezigheid van een oude barak in Lemele. Op haar blog “Achter het prikkeldraad” schrijft ze over wat er gebeurde achter het prikkeldraad van de grootste kampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De studente heeft ook geschreven over kamp Erika te Ommen. In aanloop naar 4 mei zullen er een aantal van haar artikelen hier op de site te vinden zijn.

Hier volgt haar tweede artikel: ‘Mijn opa heeft in Kamp Erika gevangen gezeten.’ Hiervoor is ze op bezoek geweest bij Jan Scholten, wiens opa in kamp Erika gevangen heeft gezeten.

Bron: Harry Woertink – 30 april 2015

1 Reactie »

• • •

1 reactie »