20 november 2013

HKO vanaf begin volgend jaar in nieuw onderkomen Carrousel

Categorie: Historische Kring Ommen.    1.423 keer gelezen.

OMMEN – Met een officiële opening op donderdag 9 januari 2014 neemt de Historische Kring Ommen (HKO) haar nieuwe verenigingsruimte in de Carrousel in gebruik.

 Het nieuwe onderkomen is al in gebruik genomen door de verschillende werkgroepen. De officiële opening wacht nog.
Foto: Harry Woertink

Donderdag 9 januari 2014 om 16.00 uur is het zover dat wethouder Ko Scheele de officiële opening mag verrichten. Een dag later, op vrijdag 10 januari, wordt een ‘open huis’ gehouden. De deuren van de Carrousel staan dan van 14.00 tot 22.00 voor iedereen open om het nieuwe onderkomen aan de Chevalleraustraat 6 in Ommen te bezichtigen. Tevens is dan de foto-expositie ‘Groeten uit Ommen’ tentoongesteld. Het nieuwe onderkomen op de bovenverdieping van de Carrousel is al enkele maanden in gebruik, maar er was tijd nodig om de nieuwe werkplek goed te kunnen inrichten.

Bedenken nieuwe naam
Voor het nieuwe historische centrum wordt nog een nieuwe naam gezocht. De HKO doet een oproep om een naam te bedenken. Wie een leuke naam weet kan dit met een korte toelichting tot uiterlijk 15 december doorgeven aan de HKO via e-mail info@hko-ommen.nl of via de ideeënbus in de verenigingsruimte in de Carrousel. Een jury zal zich buigen over de inzendingen en uiteraard wordt de bedenker van de mooiste naam met een prijsje beloond. De nieuwe naam zal bekend gemaakt worden tijdens de officiële opening.

Openingstijden verruimd
De HKO verruimd de openingstijden van het historisch centrum. Op elke donderdagmiddag – te beginnen op 16 januari 2014 – is de HKO geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom. Bovendien is het nieuwe onderkomen elke eerste donderdagavond van de maand geopend van 20.00 tot 22.00 uur.

Binnen de HKO zijn de volgende werkgroepen actief:
→ Boerderij en veldnamen/archeologie
→ Dialect
→ Foto en film
→ Genealogie
→ Geschiedenis/archivering
→ Historische rijwielen
→ Tweede Wereldoorlog
→ Redactie De Darde Klokke en website
De bijeenkomsten van de werkgroepen zijn in de regel ‘s avonds, maar bij voldoende belangstelling kunnen ook overdag activiteiten opgezet worden. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Vier verhuizingen op rij
Sinds de oprichting van de HKO op 20 januari 1997 is de Carrousel het vierde onderkomen. In het prille begin mocht het historisch pandje het ‘Foekertshuus’ aan de Julianastraat als eigen verenigingshuis in gebruik genomen worden. Toen het gemeentebestuur het karakteristieke Foekertshuus wilde verkopen kreeg de HKO de mogelijkheid te verhuizen naar de leegstaande Edith-Laarakkersschool. Op 1 juni 2000 werd de verhuizing naar de Nering Bögelstraat gerealiseerd. Het nieuwe verenigingshuis werd omgedoopt tot ‘Ommezien’. Bijna tien jaar lang heeft de oude school dienst gedaan als HKO verenigingshuis. Toen de school weer een onderwijsbestemming kreeg moest de HKO het gebouw verlaten. Op 19 juni 2009 volgde een verhuizing naar de Schurinkstraat 22B in Ommen. Deze werd augustus 2013 weer verlaten voor een nieuwe plek in de Carrousel.

Het nieuwe onderkomen is al in gebruik genomen door de verschillende werkgroepen. De officiële opening wacht nog.

Bron tekst en foto’s: Harry Woertink – 20 november 2013

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image