микрозаймы

29 april 2008

Historisch boek voor jubileum gemeente

Categorie: Boeken & Tijdschriften.    1.516 keer gelezen.

DALFSEN – Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de huidige gemeente Dalfsen in 2011, wil de gemeente een boek uitbrengen over de historie van de verschillende kernen in de gemeente.

In dit boek wordt voor het eerst de geschiedenis van alle kernen samen gepubliceerd. In november 2010 zal het boek worden uitgebracht. Het college van Dalfsen gaat de gemeenteraad bij de voorjaarsnota voorstellen om hiervoor 20.000 euro beschikbaar te stellen. Het Historisch Centrum Overijssel zal het onderzoek uitvoeren en het boek uitgeven. De voorkeur gaat uit naar een collectie van verhalen aan de hand van brieven, dagboeken, memoires, krantenartikelen, notulen en met veel illustraties. Alle kernen en buurtschappen, met elk hun eigen stukje geschiedenis, zullen aan bod komen.

Het is een belangrijke voorwaarde dat het boek toegankelijk en aantrekkelijk is voor een breed publiek: van jong tot oud en voor zowel inwoner als toerist. Nu al blijkt er veel interesse te zijn bij boekhandels en historische verenigingen. Het oorspronkelijke idee om er een wetenschappelijk onderzoeken aan te verbinden moest de gemeente laten schieten. “Gesprekken met de Universiteit van Groningen maakten al snel duidelijk dat dit een te dure optie was. Het zou dan al snel 200.000 euro gaan kosten”, aldus burgemeester Leo Elfers. “Nu gaat Wim Coster van het Historisch Centrum Overijssel het boek schrijven. Hij heeft in andere boeken laten zien op een prettige manier de geschiedenis in beeld te brengen.”

Bron: Dalfser Courant – 29 april 2008

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image