17 februari 2007

Geschiedenis Kamp Erika op Go2War2.nl

Categorie: Algemeen.    10.674 keer gelezen.

Op de website go2war2.nl is deze week het artikel geplaatst van de hand van Ommenaar Frank Meijerink over de geschiedenis van het voormalig gevangenkamp Erika.

De geschiedenis van dit kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog is er niet een om trots op te zijn. Toch is het goed dat alles wat maar bekend is over dit concentratiekamp beschreven wordt opdat het niet verloren gaat. Meijerink kon voor zijn uitvoerig artikel een beroep doen op verschillende bronnen, waaronder de HKO. Go2War2.nl is een site met alles over de Tweede Wereldoorlog.


Op 4 mei 1991 werd aan de voet van de Besthmenerberg een kruis en steen geplaatst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Kamp Erika in aanwezigheid van oud-gevangenen.

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers is op 4 mei 1991 aan de voet van de Besthmenerberg door De Darde Klokke een gedenkteken geplaatst in de vorm van een kruis en een zwerfsteen.
In 1995 kwamen daar kleinere stenen bij, die zijn gelegd in de vorm van een hart met in het midden een treurwilg.
Op 4 mei 1996 werd als aanvulling door de HKO een bank en een plaquette aangebracht.


In 1995 werd het gedenkmonument uitgebreid met een hart van veldkeien met in het midden een treurwilg. Op de foto de overdracht.

tekst en foto’s: Harry Woertink

Bron: HKO97.nl


Aanvulling webradactie OudOmmen.nl: zie ook de nieuwsartikelen:

7 Reacties »

• • •

7 reacties »