11 mei 2011

Foto's van het archeologisch onderzoek bij Kasteel Eerde

Categorie: Archeologie.    2.371 keer gelezen.

De belangrijkste resultaten van de opgravingen: Het oude kasteel Eerde was omringd door vier achterelkaar liggende (ring)grachten die dateren uit de 13e of 14e eeuw. Naast een zeer interessante bewerkte houten pen uit de 13e eeuw (zie de linker foto hieronder) is er veel scherf-materiaal gevonden vanaf de 13e eeuw tot de vorige eeuw.

Een zeer interessante bewerkte houten pen, vermoedelijk uit de 13e eeuw, wordt nat gehouden in een plastic zak met water.Een zeer interessante bewerkte houten pen, vermoedelijk uit de 13e eeuw, wordt nat gehouden in een plastic zak met water.

Een zeer interessante bewerkte houten pen, vermoedelijk uit de 13e eeuw, wordt nat gehouden in een plastic zak met water.

 
Een klein deel van een van de vier ringgrachten (binnenste) uit de 13e of 14e eeuw waarbij om onbekende reden een smalle aftakking is uitgegraven.Een klein deel van een van de vier ringgrachten (binnenste) uit de 13e of 14e eeuw waarbij om onbekende reden een smalle aftakking is uitgegraven.

Een klein deel van een van de vier ringgrachten (binnenste) uit de 13e of 14e eeuw waarbij om onbekende reden een smalle aftakking is uitgegraven.

 
Een medewerkster van archeologisch onderzoeks- en adviesbureau "De Steekproef" bezig met het uitgraven van een stukje ringgracht.Een medewerkster van archeologisch onderzoeks- en adviesbureau “De Steekproef” bezig met het uitgraven van een stukje ringgracht.

Een medewerkster van archeologisch onderzoeks- en adviesbureau "De Steekproef" bezig met het uitgraven van een stukje ringgracht.

 Foto’s: OudOmmen, meer foto’s: pagina “Archeologisch onderzoek bij Kasteel Eerde in 2011

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image