микрозаймы

20 april 2015

Fietstocht langs oorlogsmonumenten zaterdag 2 mei

Categorie: Harry Woertink.    1.443 keer gelezen.

De werkgroep WO 2 van de Historische Kring Ommen houdt op zaterdag 2 mei een fietstocht langs de oorlogsmonumenten in de gemeente Ommen.

De fietstocht met begeleiding start om acht uur in de ochtend bij het Streekmuseum in Ommen. Onderweg worden zowel in de kom van Ommen als in het buitengebied diverse monumenten aan gedaan die herinneren aan de strijd en verzet in de Tweede Wereldoorlog. De route is ongeveer 25 kilometer lang. Aan het eind van de ochtend zijn de fietsers weer terug. Daarna is er gelegenheid om de expositie over de Tweede Wereldoorlog in het Streekmuseum te bekijken. Opgave vooraf is niet nodig.


Dodenherdenking maandag 4 mei Besthmenerberg

De Historische Kring Ommen organiseert in samenwerking met oud-gevangenen van Kamp Erika op maandag 4 mei weer een dodenherdenking bij het herinneringsmonument op de Besthmenerberg aan de Hammerweg in Ommen.

In verband met de plechtigheden bij het gemeentehuis met de 5-jaarlijkse stille tocht door het centrum van Ommen naar de oorlogsgraven aan de Hardenbergerweg dezelfde avond is de herdenking op de Besthmenerberg in tijd iets vooruit geschoven. Zodoende heeft iedereen ook de gelegenheid om de herdenking later op de avond bij het gemeentehuis bij te wonen.
Het programma voor maandag 4 mei 2015 op de Besthmenerberg ziet er als volgt uit:
17.30 uur verzamelen parkeerplaats Steile Oever
17.40 uur vertrek naar het herdenkingsmonument
17.45 uur declamaties/toespraken
17.58 uur The Last Post
18.00 uur twee minuten stilte
18.02 uur zingen Wilhelmus, twee coupletten, gevolgd door defilé en bloemlegging

Bron: Harry Woertink – 20 april 2015

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image