микрозаймы

2 maart 2015

Eerste nieuwste nummer De Darde Klokke officieel uitgereikt

Categorie: De Darde Klokke.    1.726 keer gelezen.

OMMEN – Een aantal Ommer inwoners die hebben meegewerkt aan het themanummer over de Tweede Wereldoorlog van De Darde Klokke kregen maandagmiddag officieel de eerste exemplaren uitgereikt.

   Eerste nieuwste nummer van De Darde Klokke officieel uitgereikt, o.a. aan de 9-jarige Tygo Habers (foto midden).

Foto’s: Hans Steen

De jongste van het gezelschap was de 9-jarige Tygo Habers, die zijn grootmoeder Henny Bijl-Stoeten uit Lemele heeft geïnterviewd over haar oorlogsbelevenissen in de periode 1940-1945. De uitreiking van het herdenkingsnummer vond plaats in het verenigingsonderkomen van de Historische Kring, gevestigd in de Carrousel in Ommen.

Volgens Harry Woertink van het Ommer historisch tijdschrift De Darde Klokke is de oorlog en daarmee de bevrijding voor de meeste mensen iets dat ze alleen kennen uit de overlevering. “Daarom is het goed dat de verhalen van degene die de oorlog bewust hebben meegemaakt worden vastgelegd. Het draagvlak voor herdenken en vieren is ook bij de naoorlogse generaties onverminderd groot is. Het belang van herdenken wordt daarmee alleen maar groter”, aldus Woertink.

Darde Klokke redacteur Sir Schokkenbroek gaf aan dat het samenstellen van het themanummer een flinke klus is geweest, maar dat het resultaat er mag zijn: een boekwerk van 44 pagina’s tekst en foto’s. Bovendien is een speciaal herdenkingsnummer samengesteld over de oorlogsslachtoffers uit de periode vanaf 1940. Abonnees krijgen De Darde Klokke toegestuurd. Losse nummers van De Darde Klokke zijn te koop bij ABCombi aan de Varsenerstraat 7 in Ommen.

Bron: Harry Woertink – 2 maart 2015

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image