микрозаймы

11 oktober 2003

Een echte Ommenaar

Categorie: Bekende personen, Harry Woertink, Historische Kring Ommen.    2.580 keer gelezen.

11 OKTOBER 2003 – OMMEN – Door Harry Woertink
Op 58-jarige leeftijd is gisteren Jan Brouwer overleden. Een plotselinge hartstilstand maakte een einde aan het leven van deze bekende Ommenaar. Sinds 1973 woonde Brouwer in de gemeente Ommen en vanaf dat moment voelde hij zich ook Ommenaar. Dat liet hij merken ook.

logohko.GIF

Brouwer stond bekend om zijn humoristische kijk op de samenleving. Heel actief was hij voor het behoud van een zelfstandige gemeente Ommen, waar hij voorzitter was van het burgercomité. Tijdens een bezoek van een delegatie van de Tweede Kamer aan Ommen was de rug van een olifant niet hoog genoeg om de politiek duidelijk te maken dat Ommen zelfstandig moest blijven.
Geboren in Emmen en opgegroeid in Holten was Brouwer een aantal jaren directeur van de openbare basisschool Dalmsholte. Vervolgens maakte hij de start mee van de toen nieuw geopende openbare basisschool De Dennenkamp in de Ommer nieuwbouwwijk De Dante.

Ook was Brouwer betrokken bij de oprichting van de Historische Kring Ommen waar hij nog steeds voorzitter van was. Donderdagavond was hij nog aanwezig tijdens een bestuursvergadering in het Streekmuseum, die hij zelf omschreef als heel geanimeerd. Behalve actief voor het Streekmuseum was hij ook de stuwende kracht binnen het comité Ommen-Recke. Namens het onderwijs had hij daar al jaren zitting om de vriendschapsbanden met de Duitse plaats te onderhouden. Onlangs werd hij benoemd tot voorzitter van deze commissie. Verder was Brouwer voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen.

Jan Brouwer laat naast zijn vrouw twee kinderen achter.

Bron: Harry Woertink – zaterdag 11 oktober 2003

1 Reactie »

• • •

1 reactie »