28 januari 2014

Dilinthe Laarman en Julia de Haas Voorleeskampioenen van Ommen

Categorie: Algemeen.    4.020 keer gelezen.

Dilinthe Laarman van basisschool Hoogengraven en Julia de Haas van basisschool het Palet zijn de winnaars van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd geworden.

 De beide winnaressen, Dilinthe links en Julia rechts in het midden.
Foto: Bibliotheek Ommen

Dilinthe las voor uit het boek Dolfje Weerwolfje, op een plezierige manier passend bij het boek en in een goed tempo. Bovendien maakte ze leuk contact met het publiek. Julia las voor uit Blauwe Plekken, een boek dat de zaal muisstil kreeg.

Er werd voorgelezen uit verschillende soorten boeken, spannend, grappig, informatief, het kwam allemaal aan bod in de fragmenten die werden voorgelezen in de bibliotheek in Ommen. Het werd spannend omdat het niveau van de voorlezers zo hoog was. Elk van de dertien kandidaten was al kampioen geworden op de eigen school en dat was te merken. De jury, bestaande uit Ank Kloosterman, Arjen Boers en Madeleine Schutte, had er een hele kluif aan om de twee winnaars aan te wijzen. Aan de hand van de criteria die landelijk zijn aangelegd voor de voorleeswedstrijd zoals stemgebruik, tempo en contact met het publiek was hun conclusie dat Dilinthe en Julia de beste waren van allemaal.

De beide winnaars vertegenwoordigen op 6 maart de gemeente Ommen in de regionale ronde die in de Carrousel in Ommen gehouden zal worden. Daarna volgt, in april, de provinciale finale. De landelijke finale zal in mei in Utrecht plaats vinden. De organisatie van de lokale ronde was in handen van Bibliotheek Ommen.

 De voorlees kandidaten
Foto: Bibliotheek Ommen

De kandidaten:

Anna-Raven Bloten Ichthus (Lemele)
Dilinthe Laarman Hoogengraven (Stegeren)
Ingeborg Boer Kardoen
Iris Slotman Triangel (Witharen)
Julia de Haas Palet
Julia Hogeman Nieuwe Brug
Koen Kortstee St-Willibrordus (Vilsteren)
Kyra Schuttert St-Bernardus
Lynn Eggens Hoekstee (Beerzerveld)
Marieke Zwarteveen Guido de Bres
Minke Land Koloriet
Rosalie Koppelman Schakel (Beerzerveld)
Shaquille Marsman Dennenkamp

Bron: Bibliotheek Ommen – 28 januari 2014

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image