4 januari 2012

De Hongerige Wolf in 't Zuute Plassie

Categorie: Algemeen.    2.389 keer gelezen.

“Woensdagmiddag 20 december werd het geheel verbouwde en gemoderniseerde café Kouwen-van Keulen aan de Markt heropend. Woensdagmiddag 10 januari 1962 omstreeks twee uur is in de bossen van Eerder Achterbroek bij Ommen een straaljager neergestort.” Twee onderwerpen uit de rubriek “50 jaar geleden” in de tweemaandelijkse uitgave “’t Zuute Plassie” van de stichting OudOmmen.nl.

 Foto: OudOmmen
De Hongerige Wolf in 1970

Het Streekmuseum beschikt over een unieke verzameling voorwerpen uit lang vervlogen tijden. Van een aantal voorwerpen is niet meteen duidelijk wat het voorstelt of waarvoor het dient. Soms is er mogelijk sprake van een geheimzinnig of mysterieus voorwerp. In de categorie “Streekmuseum uitgelicht” een voorbeeld hiervan.

De nieuwsbrief staat grotendeels in het teken van “De Hongerige Wolf” met onder andere een verhaal over Jonkvrouwe Ida van Essen en haar knecht die werden aangevallen door hongerige wolven: “Uut de dichte boss’n kwaam’n zes wolv’n op ’t gezelschap an-störm’n”. Hoewel de taveerne op de monumentenlijst stond zorgden wormen ervoor dat “De Hongerige Wolf” halverwege de jaren vijftig onbewoonbaar werd verklaard en bewoners naar een noodwoning ernaast moesten verhuizen, aldus een artikel uit 1957. In de fotospecial veel gedetailleerde afbeeldingen van “De Hongerige Wolf” voordat deze in 1976 geheel door brand werd verwoest.

Aanmelden voor de (gratis) tweemaandelijkse nieuwsbrief kan door het opgeven van het mailadres op de website of door een mailtje te sturen naar info@OudOmmen.nl.

Bron: Stichting OudOmmen.nl – 4 januari 2012

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image