микрозаймы

24 november 2015

Ccoba presenteert: Van Kerstnacht tot Driekoningen door Margaret Breukink

Categorie: Ccoba (Cult.comm.bibliotheek), Oude gebruiken & tradities.    1.275 keer gelezen.

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 8 december in de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat een avond met kunsthistorica Margaret Breukink.

 De schoonste aller mensenkinderen. Van Kerstnacht tot Driekoningen door Margaret Breukink.
Afb.: Bibliotheek Ommen

In het seizoen 2013-2014 kwam ze al eens in Ommen met de lezing ‘Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk’, dit seizoen is ze present met een nieuwe lezing speciaal voor de dagen rond Kerst. Margaret Breukink neemt ons mee op een verrassende, kunsthistorische reis door het kerstverhaal. We weten van het kind, zijn moeder, pleegvader, de kraamvisite en de almachtige vijand. Maar geen verhaal is zo verrijkt met fabels en legenden als het geboorteverhaal. Al deze oude verhalen worden aan de hand van prachtig beeldmateriaal opnieuw verteld, evenals het nòg oudere verhaal uit de Romeinse tijd van de geboorte van een bijzonder kind. Traditiegetrouw serveert Ccoba een lekker drankje in de feestelijke decembermaand.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 7,00. Vrienden van Ccoba betalen € 3,00, bibliotheekleden € 5,00. Dat is inclusief koffie/thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van de Bibliotheek Ommen. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. Openingstijden van de klantenservice: maandag 14.00-20.00 uur, dinsdag en donderdag 14.00 – 18.00 uur, woensdag en vrijdag: 14.00 – 20.00 uur en zaterdag 10.00 – 12.00 uur. Tel. 0529-452158. Reserveren kan via de website van de Bibliotheek www.bibliotheekommen.nl. Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com.

Bron: Bibliotheek Ommen – 24 november 2015

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image