9 maart 2013

Boekbespreking (10) – Het jaar 2009 in beeld

Categorie: Boekbespreking.    2.777 keer gelezen.

Fotografisch jaaroverzicht Ommen 2009

 Afb.: OudOmmen
Het jaar 2009 in beeld – Fotografisch jaaroverzicht Ommen 2009

‘2009 was een jaar met heel veel activiteiten zowel in ‘Stad’ Ommen, als in de kernen en buurtschappen. Dit prachtige fotoboek geeft een fotografisch overzicht van het jaar 2009, waaruit blijkt dat zowel de jongere als de oudere inwoners van Ommen behoorlijk actief waren. Bij deze willen wij Jan van der Kooij en Hans Steen bedanken voor hun inzet en medewerking. Het resultaat mag er zijn. Het is een boek van deze tijd, dat op den duur een historisch document zal worden”, zo luiden de eerste regels uit het voorwoord van Berend Jan Warmelink.

‘Het jaar 2009 in beeld’ dat onder auspiciën van de Historische Kring Ommen werd uitgegeven, neemt de kijker en lezer mee op een fraaie ‘reis’ door het jaar 2009. Daarbij passeerden allerlei activiteiten de revue, met zowel hoogte als dieptepunten en bijzondere tradities zoals Palmpasenoptocht en eiertikken. Mooie hoogtepunten waren onder andere de verschillende sportactiviteiten, Nationale Boomfeestdag, Koninginnedag met aubade en optocht, het bezoek van koningin Beatrix, vijftig jaar OZC, Ommer Bissingh, huwelijksjubilea en nog vele andere evenementen en gebeurtenissen.

Ook gebeurtenissen zoals het faillissement van de Pacton en de brand in het voormalige wok restaurant passeerden de revue. Al deze activiteiten, evenementen en gebeurtenissen in de gemeente Ommen werden gefotografeerd door Hans Steen en Jan van der Kooij. Dat leverde een prachtige kijk en leesboek op met aansprekende en schitterende foto’s, die een heel mooi tijdsbeeld weeergeven. ‘Het jaar 2009 in beeld’ is een tijdloze aanrader voor jong en oud, en zeker ook voor de volgende generaties voor wie het jaar 2009 geschiedenis zal zijn.

Bron: Miny Vroegindewey – 9 maart 2013

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image