29 juni 2007

Bloemenastrologie – Eeuwenoude kennis in een nieuw boekje

Categorie: Algemeen.    6.731 keer gelezen.

De oude Egyptenaren hadden al ontdekt dat sommige bloemen kenmerken hebben die te vergelijken zijn met de sterrenbeelden. In de middeleeuwen hebben onze voorouders de observaties van de Egyptenaren uitgewerkt in een Bloemenhoroscoop.
blauwe-iris-2-10.JPG

Deze eeuwenoude bloemenhoroscoop is nu opnieuw gepubliceerd in een boekje ‘Bloemenastrologie– ontdek welke bloem en welk karakter bij jou hoort’. In dit boekje is ook informatie te vinden over de rol van bloemen in de volksgeneeskunst en folklore.

Bij elke maand hoort een bloem, die beter inzicht geeft in de persoonlijkheid van degene die onder dat teken geboren is. De kenmerken van de bloemen vullen de eigenschappen van de tekens uit de dierenriem aan. In het boekje ‘Bloemenastrologie’ kan iedereen ontdekken welke bloem bij hem of haar hoort. Voor elke bloem is vermeld welke stijl van tuinieren en welk horoscoopboeket het best past bij degene die onder dit teken geboren is. Zo zijn Kerstrozen meesters in het Bonsai-tuinieren, verzorgd de Anemoon zijn of haar planten met liefde en heeft de Sleutelbloem het liefst een onderhoudsvrije tuin. Ook is te lezen hoe de bloem vroeger werd gebruik in de geneeskunst en welke verhalen er over de bloem verteld werden. Zo was de Roos voor vele volken een belangrijk symbool, was het viooltje de lievelingsbloem van Napoleon en geloofde men dat elfen en kabouters het vingerhoedskruid als hoofddeksel gebruikten. In het midden van het boekje is een plattegrond te vinden van de Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart. Met behulp van deze kaart kan iedereen in deze Tuinen zijn of haar bloem vinden.

Het boekje is geschreven door Girbe Buist en uitgegeven door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Het boekje kost € 5, – en is te bestellen via KCO. Bel 038-422 50 30 of stuur een mail naar aborst@kco.nl. Het boekje is ook te koop bij de Tuinen Mien Ruys.

Bron: Kunst & Cultuur Overijssel – 29 juni 2007

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image