микрозаймы

31 maart 2012

Binnenkort de 500e abonnee van 't Zuute Plassie

Categorie: Boeken & Tijdschriften.    1.592 keer gelezen.

Binnenkort hopen wij de 500e abonnee te verwelkomen voor ’t Zuute Plassie. En dat is voor ons reden om de 500e abonnee feestelijk te verwelkomen met een leuk cadeau: de 336 pagina’s tellende Cultuur-historische Atlas van de Vecht.

 De Stichting OudOmmen.nl heeft voor dit boek ook een groot aantal afbeeldingen geleverd. Wilt u als nieuwe abonnee van ’t Zuute Plassie kans maken op dit leuke cadeau: de 336 pagina’s tellende Cultuur-historische Atlas van de Vecht. Meld u zich dan snel aan als abonnee voor ’t Zuute Plassie, en wie weet bent u de 500e abonnee.

De nieuwsbrief ’t Zuute Plassie heeft inmiddels een behoorlijke geschiedenis achter de rug, en een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Vijf jaar geleden begonnen als een bescheiden nieuwsbrief bij OudOmmen, maar inmiddels uitgegroeid tot een bulletin met circa 10 pagina’s, met een aantal vaste rubrieken zoals:- OldOmmer Ni’js, – 50 jaar geleden, – Streekmuseum uitgelicht, – Uit het archief van Jan Lucas, – Fotospecial van uitgeverij JosPe. Allerlei interessante artikelen, fraaie afbeeldingen en foto’s, die te maken hebben met Ommen, kortom te veel om op te noemen in enkele regeltjes. Daarom nodigen wij belangstellenden van harte uit om zich te abonneren op ’t Zuute Plassie. Dan hoeft u in ieder geval niets meer te missen, en blijft u op de hoogte van allerlei ontwikkelingen die te maken hebben met de rijke historie van Ommen.

Het verhaal achter ’t Zuute Plassie
’t Zuute Plassie is een zoet broodje, en al anderhalve eeuw een typisch Ommer lekkernij, en ook de naam van de Nieuwsbrief van OudOmmen. De Ommer zuute plassies zijn ronde en zoete broodjes uit Ommen. Deze broodjes zijn al anderhalve eeuw typisch Ommer lekkernij, en worden gebakken rond de tijd van Sinterklaas door de Ommer warme bakkers. De Zuute Plassies gaan letterlijk en figuurlijk als zoete broodjes over de toonbank, en worden heel veel verkocht.

De allereerste nieuwsbrief
De allereerste eerste nieuwsbrief verscheen in september 2007. Dit met de bedoeling om de bezoekers van Oud Ommen te informeren over de laatste ontwikkelingen op en over Oud Ommen. De nieuwsbrief maakte een enorme groei en ontwikkeling door, ook in formaat en aantal rubrieken met prachtige afbeeldingen en foto’s. Met en voor Ommenaren, zal t’ Zuute Plassie de komende tijd blijven verschijnen en verspreid worden, naar hopelijk de 1000e abonnee. Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek, maar wat niet is kan nog komen. Nieuwe abonnees zijn van harte welkom en toezending van deze gevarieerde nieuwsbrief is gratis, en u blijft op de hoogte van allerlei interessante wetenswaardigheden met betrekking tot Ommen.

Bron: Miny Vroegindewey – 31 maart 2012

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image