15 augustus 2007

Oude schoolfoto's – Bibliotheek in historische stijl voor 'Nederland leest'

Categorie: Historische Kring Ommen.    3.086 keer gelezen.

OMMEN – De bibliotheek aan de Chevalleraustraat is in samenwerking met de Historische Kring Ommen (HKO) op zoek naar oude schoolfoto’s. Deze foto’s worden gebruikt voor de actie van ‘Nederland Leest’, die van 19 oktober tot 20 november wordt gehouden.

logo_bib.JPG logohko.GIF 1997 – 2007: Tien jaar HKO

Het betreft een landelijke actie, waarop de bibliotheek Ommen graag inhaakt. Centraal staat het boek ‘De gelukkige klas’ van Theo Thijssen, waarin Meester Staal rond 1920 zijn wederwaardigheden met zijn zesde klas beschrijft. Om de sfeer van het boek zo goed mogelijk op te roepen wordt de bibliotheek in de actieperiode in de geest van een oude schoolklas aangekleed. De HKO heeft al duizenden foto’s in het archief, maar het aantal schoolfoto’s is nog niet zo groot. HKO en bibliotheek zijn daarom op zoek naar (oude) schoolfoto’s uit de gemeente Ommen, dus ook uit de kleine kernen.

Op zaterdag 1 september, tijdens het open huis van de bibliotheek, zijn mensen van de HKO aanwezig om de aangeboden foto’s te scannen en te kopiëren. De foto’s kunnen dan gelijk weer mee terug naar huis. De bibliotheek is zaterdag 1 september open van 10.00 tot 13.00 uur.

Bron: Ommer nieuws – 15-augustus 2007

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image