28 april 2009

Archeologische Open Dag Varsener Es

Categorie: Archeologie.    2.070 keer gelezen.

OMMEN – De Gasunie organiseert zaterdag 9 mei met het archeologisch adviesbureau RAAP en de gemeente Ommen een Archeologische Open Dag met rondleidingen op het archeologisch Rijksmonument ‘de Varsener Es’ in Varsen.

Ook wordt er een kleine expositie met vondsten ingericht. Aanleiding voor de Archeologische Open Dag zijn de archeologische onderzoekswerkzaamheden, die plaats vinden op ‘de Varsener Es’. De plek wordt onderzocht, voordat Gasunie start met leidingaanleg in dit gebied. De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuur en Monumenten (RACM) heeft toestemming gegeven voor deze aanlegwerkzaamheden. De leidingaanleg is nodig in het kader van de Noord-Zuid Route van Gasunie.

Rondleidingen
Het archeologisch adviesbureau RAAP verzorgt een aantal rondleidingen, waarbij verschillende onderzoeksputten rondom de Varsener Es worden bezocht. Ook zal een kleine expositie met vondsten worden toegelicht. De rondleidingen vinden plaats in groepen van maximaal 20 personen en duren ongeveer drie kwartier. Vanaf de parkeerplaats bij het gemeentehuis rijden pendelbusjes heen en weer naar de Varsener Es. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Verzamelplaats: de parkeerplaats bij het Gemeentehuis in Ommen, Chevalleraustraat 2
Datum: zaterdag 9 mei 2009
Tijd: 10.00 uur tot 14.30 uur
Verplichte aanmelding (met vermelding van uw voorkeurstijdstip) tot uiterlijk 5 mei via communicatie@gasunie.nl of per post aan Gasunie, t.a.v. A.J. Bonnema, Antwoordnummer 23, 9700 VB Groningen.

Bron: Harry Woertink – 28 april 2009

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image