3 april 2013

Boekbespreking (12) – 50 jaar Boslust Ommen 1958–2008

Categorie: Boekbespreking.    3.123 keer gelezen.

‘Vijftig jaar onderwijs op de Boslust in Ommen. Van een houten barak naar een stenen gebouw, naar….De Boslust is in ontwikkeling, het onderwijs is altijd in beweging, dus ook wij.

 Afb: Miny Vroegindeweij
50 jaar Boslust Ommen 1958 – 2008

Maar zo af en toe is het goed terug te kijken in het verleden. Ter ere van het 50-jarig jubileum van de school is dit foto/jubileumboek tot stand gekomen’, zo luiden de eerste regels uit het voorwoord van Alex Grolleman, directeur van de Boslustschool, in het jubileumboek ’50 jaar Boslust Ommen 1958 – 2008.’

Het jubileumboek beschrijft de geschiedenis van de Boslustschool, die ontstond van de Johan Seckelschool, en de vele fraaie en unieke foto’s geven een prachtig tijdsbeeld weer van 50 jaren Boslustschool. Eerste leerlingen van de Boslustschool waren Gerrie Reurink, Derk Jan Soepenberg, Hennie de Jong, Albert Jurjens, Betty Mulder, Arend Jan Dijk, Sjoerd Ypma en Roelie Kwant. De eerste leerlingen kregen les van juf Engelien Kassies, die hierbij geassisteerd werd door Roelie Tempelman.

De Boslust begon als afdeling van de Johan Seckelschool in een lokaal aan de Schammelte, en verhuisde in 1959 naar een houten barak aan de Wolfskuilstraat. De houten barak had twee lokalen, die werden verwarmd door gaskachels. Telefoon was er niet, en als er iets aan de hand was met een leerling, moest juf Kassies naar de Johan Seckelschool fietsen om het hoofd van genoemde school te waarschuwen. In 1964 werd een nieuwe school gebouwd, en later werd het schoolgebouw meerdere keren uitgebreid.

Het jubileumboek van 50 jaar Boslust beschrijft de bijzondere geschiedenis van deze school, en de ontwikkelingen in het onderwijs, waarbij altijd de nadruk lag op het bevorderen van de zelfredzaamheid van de leerlingen. Bij het onderwijs werden de ouders van de leerlingen intensief betrokken. De vele bijzondere foto’s zullen een feest der herkenning zijn voor (oud)leerlingen en (oud)medewerk(st)ers , ouders en andere belangstellenden.

Bron: Miny Vroegindeweij – 3 april 2013

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image