16 mei 2012

Expositie schilderijen Bertus Seinen in Bibliotheek Ommen

Categorie: Bibliotheek Ommen.    7.972 keer gelezen.

In de bibliotheek aan de Chevalleraustraat is een expositie van de schilderijen van de Nijverdaller Bertus Seinen ingericht.

De schilderijen, een soort moderne stillevens, stralen een helderheid en directheid uit die verfrissend aandoet. De heldere kleuren, de strakke achtergrond en de vormgeving verraden het penseel van een vakman.

Bertus Seinen is van beroep etaleur en schildert voor zijn hobby. Zijn favoriete materialen zijn acryl en olieverf. Zijn onderwerpen vindt hij in de natuur of in zijn naaste omgeving. Vaak wordt eerst een foto gemaakt en aan de hand daarvan wordt het werk opgezet. Maar ook een mooie illustratie in een blad kan hem inspireren. Alleen het onderwerp wordt zo gedetailleerd mogelijk op het doek gezet, de achtergrond houdt hij rustig.

In 2010 nam Seinen deel aan een symposium met internationale kunstenaars in Pöchlam aan de Donau in Oostenrijk. Vanaf januari van dit jaar heeft hij een atelier in de Kunstfabriek in Nijverdal. Meer info is te vinden op www.bertusseinen.nl. De expositie is tot 2 juli tijdens de openingstijden van de Bibliotheek te bezichtigen.

Bron: Bibliotheek Ommen – 16 mei 2012

Reageren »

• • •

Geen reacties »

Nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

*
Voer het hiernaast afgebeelde woord in. Klik op de afbeelding om het woord af te luisteren.
Anti-spam image